top of page

Oma koti voi olla unelmakoti - löydä Unelmakodin avaimet

Jokainen meistä haaveilee joskus täydellisestä kodista. Tutkimusten mukaan suomalainen unelma on omakotitalo rauhallisessa ympäristössä luonnon lähellä, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä palveluista ja harrastuksista. Useimpien unelmakodissa on noin 120 neliötä, kolme makuuhuonetta ja toimivat kodinhoitotilat. Luksusta haaveiden kotiin tuovat upea keittiö, pihasauna ja erillinen harrastushuone.


Harjakattoinen tiilitalo jyrkän rinteen päällä.
Kotimme sijaitsee jyrkällä rinnetontilla.

Minä piirsin joskus haavekartan unelmakodistani joka oli talo veden äärellä, rannassa kauniita haapoja ja sauna. Ostettuamme nykyisen kotimme havahduin siihen, että tämähän on juuri sitä mitä haaveilin. Tukeva tiilitalo sijaitsee lammen rannalla ja pihalla on rantasauna sekä suuria haapoja.


Aivan täydellistä kaikki ei kuitenkaan ole. Vielä.


Talo oli muuttaessamme alkuperäisessä 70-luvun kuosissaan, rantasauna on jo rapistunut ja piha villiintynyt. Kaikessa tässä on kuitenkin potentiaalia oman unelmakodin rakentamiselle. Sijainti on mahtava lähellä ulkoilumaastoja ja lyhyen matkan päässä kaupungista.


Oma kotisi voi olla unelmakotisi


Unelmakoti ei välttämättä löydy kiinteistövälittäjien sivuilta suurista kalliista taloista, vaan se voi olla lähempänä kuin arvaatkaan. Sen sijaan, että etsit netistä uutta taloa, kannattaa katse kääntää olemassa olevaan kotiin ja sen hyviin puoliin.


Oma koti on kenties täydellisellä paikalla metsän reunassa tai lähellä rantaa. Lasten koulumatka on lyhyt ja harrastuksiin pääsee pyörällä tai julkisilla. Kotiin voi myös liittyä muistoja siellä eletystä elämästä. Koti saattaa olla myös oma lapsuudenkoti josta ei halua luopua.


Aina oma koti ei tunnu siltä unelmakodilta juuri nyt. Pinnat ovat kuluneita ja sisustus kaipaisi päivittämistä. Tilat ovat kenties epäkäytännöllisiä tai pimeitä. Joskus haaveiden toteutuminen saattaa vaatia hieman suurempaa remonttia kuin seinän maalausta, mutta sitä ei kannata säikähtää.


Vanhemmat talot sijaitsevat yleensä rauhallisilla asuinalueilla lähempänä keskustaa kuin uudet alueet jotka väistämättä ovat rakentuneet kauemmas. Vanhat tontit ovat yleensä myös väljempiä ja pihalla kasvaa marjapensaita sekä suuria puita.


Mikäli talon perusasiat eli vesikatto ja perustus ovat kunnossa, kannattaa harkita olisiko siitä ainesta unelmakodiksi. Päivittämällä keittiön, remontoimalla kylpyhuoneen ja kunnostamalla makuuhuoneet on mahdollista saada olemassa olevasta kodista juuri sinun ja perheesi näköinen, unelmien asuinpaikka.


Minä olen löytänyt unelmakodin avaimet ja se on mahdollista myös sinulle


Remontoimalla olemme onnistuneet toteuttamaan jo osan unelmistamme sillä 70-luvun arkkitehtuuri antaa loistavat raamit valoisalle kodille. Toki remontoiminen vie aikaa ja rahaa, mutta rohkenen silti sanoa, että vastaavanlaisen uuden talon rakentaminen näin hyvällä sijainnilla olisi vielä kalliimpaa.


Kodissa asuessa huomaa mitä oma arki vaatii toimiakseen ja suunnitelmia voi tehdä tämän pohjalle. Joku saattaa toivoa suurta keittiötä jossa on tilaa leipoa. Minä haaveilin kirjahyllystä ja takasta. Paikka kirjahyllylle löytyikin ja avotakka on aika juhlava. Kuten kuvasta huomaa niin lattia kaipaa vielä kunnostusta.


70-luvun avotakka ja laatoitettu lattia.
Ikkunaremontin ollessa käynnissä takan oikealle puolen on jo vaihdettu uusi ikkuna ohuemmilla karmeilla. Takan vasemmalla puolella oleva ikkuna on vielä alkuperäinen.

Minä rakastan kaikenlaisia remonttiohjelmia joissa tehdään huikeita muutoksia. Minusta on mahtavaa miten suunnittelijat löytävät kodin potentiaalin ja tuovat sen esiin. Esimerkiksi Remppa vai muutto -ohjelmissa taitaa remppatiimi useimmiten vetää pidemmän korren. Kotimaisessa versiossa Marko Paananen on näyttänyt miten se onnistuu myös meillä. Remontit ovat isoja ja rohkeita, mutta niiden avulla koti vastaa asujiensa toiveisiin eivätkä he halua luopua siitä.


Sinullakin on mahdollista kaivaa kotisi unelmakotipotentiaali esiin ja remontoida siitä itse tai muiden avulla juuri teidän perheelle täydellinen. Koska sinä tunnet kotisi ja perheesi tarpeet parhaiten, sinä olet juuri oikea henkilö suunnittelemaan tämän muutoksen. Luomalla vision tulevasta, asettamalla tavoitteet ja budjetin remontille sekä ryhtymällä rohkeasti toimeen se on mahdollista.


Haluan auttaa sinuakin löytämään unelmakodin avaimet ja toteuttamaan haaveesi. Mikäli olet kiinnostunut klikkaa itsesi sähköpostilistalleni niin kuulet pian lisää.Comentarios


bottom of page