top of page

Luo illuusio tilasta - 6 vinkkiä avarampaan kotiin

Tuntuuko koti ahtaalta, mutta seinien kaataminen ei ole vaihtoehto? Ei syytä huoleen eikä tarvetta muuttoon. Tässä muutamia vinkkejä miten saat luotua vaikutelman suuremmasta tilasta.Valoa, valoa, valoa

Päästä luonnonvalo sisälle äläkä blokkaa sitä sälekaihtimilla ja raskailla verhoilla. Pyri valitsemaan kevyet verhot ja sijoittamaan ne ikkunan viereen siten etteivät ne peitä lasia. Ylös katonrajaan sijoitettu verhotanko ja pitkät verhot lisäävät vielä huonekorkeuden vaikutelmaa.


Huomioi myös valaistus. Keskellä kattoa sijaitsevan yksinäisen kattolampun sijaan sijoita valaisimia eri puolille huonetta. Valaisemalla huoneen nurkat tuot sinne lisää tilaa. Peilien avulla saat vielä lisää avaruutta ja monistat valon määrän.


Vaaleat sävyt valloittavat

Suosi pienessä tilassa vaaleita sävyjä isoilla pinnoilla kuten seinissä ja suurissa huonekaluissa. Väriä voit lisätä koriste-esineillä ja sisustustekstiileillä. Tilan saa tuntumaan suuremmalta, jos maalaa seinät, katot ja listat kaikki samalla valkoisen sävyllä. Näin ei synny kontrasteja vaan pinnat sulautuvat toisiinsa.


Valitse oikean kokoisia huonekaluja ja sijoittele ne harkiten

Pienessä tilassa ei kannata käyttää liian pieniä huonekaluja jotka vain korostavat tilan vähyyttä. Matalien massiivisten sohvien sijaan valitse kevyt jaloilla oleva sohva jonka alitse näkee. Tämä antaa vaikutelman suuremmasta lattiatilasta. Sirot sohvat ja tuolit tuntuvat kelluvan lattialla sen sijaan, että hallitsisivat sitä. Läpinäkyvät huonekalut kuten lasiset sohvapöydät ja kirkkaat muoviset tuolit antavat myös tilan tuntua.


Kiinnitä myös huomiota huonekalujen sijoitteluun. Ryhmittele huonekalut rohkeasti keskemmälle huonetta. Työntämällä sohvan aivan seinään kiinni ohjaat katseen hakeutumaan seinään, tämä saa huoneen näyttämään ahtaammalta.


Korosta korkeutta

Korosta pystysuoria linjoja tilassa. Ne vetävät katsetta ylöspäin. Valitse korkea kattoon saakka yltävä kirjahylly, pystyraitainen tapetti tai trendikäs rimoitus johdattelemaan katsetta ylöspäin. Myös ylöspäin valaisevat valaisimet ohjaavat katsetta ja antavat huonekorkeutta.


Eloa ja mielenkiintoa huoneessa oleviin linjoihin saat valitsemalla istuimiin eri korkeuksia. Matalan sohvan pariksi voit hankkia korkeaselkäisen nojatuolin.


Ajattele isosti Pieneen huoneeseen on hyvä tuoda yksi tai kaksi suurta katseenvangitsijaa, jotka saavat tilan tuntumaan todellista kokoaan isommalta. Valitse rohkeasti yksi suuri taulu tai näyttävä nojatuoli. Korkeilla viherkasveilla saat näyttävyyttä ja samalla ohjaat jälleen katsetta ylöspäin. Monet pienet esineet saavat tilan näyttämään ahtaalta ja pieneltä.


Luo yhteys ulos

Jatka sisätilaa ulos ja yhdistä ne visuaalisesti. Tuo luonto sisälle kasveilla ja luonnollisilla elementeillä sekä materiaaleilla. Yhdistä sisätila ulkonäkymään: ulkona näkyvä tiiliseinä tai laudoitus voi jatkua sisälle luoden yhtenevän tilan tunteen.


Comments


bottom of page