top of page

Sisustustrendejä vuodelle 2024 - poimi näistä inspiraatiota

Trendejä tulee ja menee eikä niitä kannata seurata liian orjallisesti. Silti niitä voi katsoa avoimin mielin ja miettiä olisiko siellä jotain sinua kiinnostavaa josta saat inspiraatiota omaan kotiin. Välillä kannattaa tarttua rohkeasti uusiin ideoihin.


Vuoden 2024 värit ovat lämpimiä sävyjä


Tikkurilan vuoden väri ensi vuodelle on persikkainen beige Nude in Nizza ja Pantonen vuoden väri on hieman raikkaampi romanttinen Peach Fuzz. Nämä persikkaiset sävyt tuovat tilaan lämpöä ja kodikkuutta.


Tikkurila - Nude in Nizza

Pantone - Peach Fuzz

Duluxin vuoden väri Sweet Embrace on herkkä ja pehmeä vaaleanpunaisen sävy. Benjamin Mooren valinta on Blue Nova, kosminen sinivioletti joka rohkaisee seikkailuun ja samaa sinertävää linjaa edustaa myös Sherwin-Williamsin Upward, vaaleansininen joka tuo tuulahduksen raikasta ilmaa.


Dulux - Sweet Embrace

Benjamin Moore - Blue Nova

Sherwin-Williams - Upward

Hieman erilainen valinta on Behrin Cracked Pepper, pehmeä musta jonka tavoitteena on maadoittaa tilaa ollen samalla ajaton.


Yhteistä kaikille tulevan vuoden väripaleteille on rauhoittava, lämmin ja kotoisa tunnelma jota tässä rauhattomassa maailmassa nyt kaivataan. Voit kurkata lisää tulevan vuoden värejä ja väripaletteja House Beautifulin artikkelista.


Behr - Cracked Pepper

Sinä voit lisätä trendiväriä kotiin maalaamalla rohkeasti jonkin seinän tai huonekalun näillä sävyillä. Myös tekstiileistä löytyy tulevana vuonna varmasti näitä sävyjä joten sohvatyynyt, torkkupeitot ja verhot saavat uudistua.


Sisustukseen on luvassa myös rikkaita jalokivisävyjä kuten kirkkaita pinkkejä, leikkisiä sinisen sävyjä ja syviä vihreitä. Käytä näitä rohkeasti tuomaan mielenkiintoa sisustukseen.


Trendit kodissa 2024


Tulevana vuonna sisustuksessa laitetaan luonne ja tarinat etusijalle. Asukkaiden persoonallisuus ja historia saavat näkyä. Sisustuksessa käytetään antiikkia ja perittyjä huonekaluja uusien huonekalujen rinnalla.


Harmaat sävyt väistyvät ja tekevät tilaa pehmeämmille ruskeille sävyille. Maanläheiset beiget ja lämpimät neutraalit värit tulevat esille luonnonmateriaaleissa joita käytetään sisustuksessa. Ajatonta tyyliä pyritään tuomaan sisustukseen käyttämällä luonnonkivi- ja savilaattoja sekä rustiikkista puuta. Olohuoneista tehdään kutsuvia ja niissä on orgaaninen tunnelma.


Sisustukseen tuodaan hiljaista luksusta kuten mukavia huonekaluja. Sisustuselementit ovat veistoksellisia mikä näkyy esimerkiksi sivu- ja sohvapöydissä. Kromi korostaa vaasien ja valaisinten muotoa sekä heijastaa valoa ja värejä ympärillään. Kaikista näistä syntyy mielenkiintoisia keskusteluja.


70-luvun boheemi optimismi pysyy edelleen mukana sisustuksessa. Siinä on erityisen houkuttelevaa tumma puu ja lakatut pinnat. Tekstiileissä on karkkiraitoja ja seinissä rimapaneelia. 70-luku tuo lisää lämpöä yksinkertaiseen huoneeseen.


Erilaisia rimayksityiskohtia näkyy niin keittiön saarekkeissa kuin kylpyhuoneiden kalusteissa. Myös klassinen kalanruotokuvio jatkaa, mutta pienin muutoksin. Uutta jännitettä siihen haetaan latomalla perinteiset horisontaaliset kuviot nyt diagonaaliin tai vertikaalisesti. Myös muut geometriset kuviot kuten chevron ja korinpohja näkyvät niin seinillä kuin lattioissa.


Trendit näkyvät myös kylpyhuoneissa


Kylpyhuoneissa ylellinen hotelli ja spa -tyyli jatkuu kun halutaan luksusta arkeen. Toiveissa on kotikylpylä jossa on ylellisiä materiaaleja kuten aitoa kiveä, kvartsia ja marmoria, muhkeita kylpytakkeja, tuoksukynttilöitä, kasveja ja tunnelmavalaistusta. Kylpyammeet ja sadesuihkut luovat toivottua tunnelmaa.


Erilaisten materiaalien yhdistely tulee näkymään entistä enemmän kylpyhuoneissa. Kivimateriaaleihin yhdistetään lämpimän sävyisiä messinkejä ja lasiseiniin yhdistetään puisia yksityiskohtia. Luonto pyritään tuomaan sisälle kasvien avulla.


Vuoden trendivärit näkyvät myös kylpyhuoneiden kiinteissä sisustuksissa. Gustavsberg tuo valikoimiinsa uusia raikkaita värejä kuten persikkainen Peach sekä vihreä Graphic-sävy. Muuten neutraalin ja maanläheisen kylpyhuoneen värimaailmaa voi piristää raikkaan sävyisillä kalusteilla.


Gustavsbergin kalusteet sävyssä Peach.

Eri valmistajien valikoimissa alkaa näkyä myös värillistä keramiikkaa altaisiin ja wc-istuimiin. Raitaa näkyy niin kalusteiden uurretuissa ovissa kuin suihkuseinien raitalasissakin. Kaarevat muodot kalusteissa ja altaissa tuovat tilaan kaivattua pehmeyttä.


Ympäristöystävällisyyteen kylpyhuoneissa pyritään kiinnittämään huomiota ekologisilla materiaaleilla ja vettä säästävillä ratkaisuilla.


Laatat

Laatoissa näkyvät geometriset muodot, mosaiikki ja käsityön leima. Yhdistelemällä erikokoisia ja -näköisiä laattoja saadaan luotua visuaalisia ja persoonallisia ratkaisuja. Esimerkiksi perinteiset laatat kuten metrolaatta ja pennilaatta ovat klassisia muotoja, mutta yhdistelemällä niitä uusilla tavoilla saat uutta ilmettä. Yksi vahvasti näkyvä trendi on pinota suorakaiteen malliset laatat pystyyn. Laatoista voi latoa rohkeasti raitoja, shakkikuviota, kalanruotoa... vain mielikuvitus on rajana.


Kuva: Joe Hendrickson/Getty Images

Laatoissakin näkyvät luonnolliset värit ja elementit. Erilaiset voimakassuoniset marmorilaatat ovat näyttäviä niin isona pintana kuin yksityiskohtina. Luonnonkivi tuo lämpöä tilaan. Erilaisilla puukuvioisilla laatoilla saadaan puun tuntua myös suihkuun.


Kuva: pirch.com

Yhtä aikaa perinteinen ja moderni terrazzo laatta jatkaa. Siitä löytyy myös rohkeita värejä ja muutoinkin värit tekevät paluuta. Rohkeita valintoja tasapainotetaan yksinkertaisuudella ja annoksella minimalismia.


Vuoden 2024 trendit ovat niin monipuolisia, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Mitä sinä poimit näistä kotiisi?


Comments


bottom of page