top of page

Kalanruotolaatoitus ja muut näyttävät ideat kylpyhuoneen seiniin

Kylpyhuoneen remontti on iso ja kalliskin projekti jota ei tule toteutettua kovin usein. Siksi monet haluavat turvautua varmoihin ja ajattomina pitämiinsä valintoihin. Vaikka valkoinen peruslaatta on raikas ja antaa mahdollisuuden sisustaa kylpyhuonetta pyyhkeillä ja erilaisilla pienesineillä, on se silti monesti hieman yllätyksetön vaihtoehto.


Minä haluan kannustaa sinua toteuttamaan omaa tyyliäsi rohkeasti myös kylpyhuoneessa. Laatoissa on saatavilla lukemattomia värejä, kokoja ja muotoja joilla voi leikitellä rohkeasti.Erilaisilla ladontakuvioilla saat eloa pintaan


Rohkeiden värien valinta voi tuntua vaikealta jos on hillityn väripaletin ystävä. Silloin voit suunnata ajatuksesi erilaisiin pintastruktuureihin ja kiinnittää huomion kiiltäviin ja mattapintaisiin laattoihin. Erilaisia pintoja ja kiiltoasteita yhdistelemällä saat mielenkiintoa hillittyyn väripalettiin.


Perinteisen tiililadonnan voi toteuttaa joko 1/2 tai 1/3 jaolla. Vaihtelua tähän klassiseen tyyliin saat kääntämällä ladonnan pystyyn jolloin se tuo hauskuutta ja korkeutta tilaan. Jännittävän ilmeen tuttuun tiililadontaan saat laatoittamalla sen 45 asteen kulmassa. Tällä uudella twististillä saat myös tilan tuntumaan suuremmalta.


Erilaisista ladontakuvioista on tällä hetkellä suosittu kalanruotoladonta. Sitäkin voi toteuttaa monella tavalla. Perinteiseen ylöspäin osoittavaan kuvioon tulee uutta ilmettä kääntämällä sitä 90 astetta vaakatasoon. Ladonnan voi tehdä myös porrasmaisena kuviona jolloin se on geometrisempi ja sopii moderniin tyyliin.

Erilaisia laattojen ladontakuvioita tiililadonta ja kalanruotoladonta.

Erilaisia ladontatyylejä yhdistelemällä voi tavallisistakin laatoista saada mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii esimerkiksi Sarah Richardson joka yhdistelee tavallisia laattoja erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Kurkkaa vaikka hänen kylpyhuoneensa Meadow suitessa ja Woodland suitessa sekä Modern family bath. Kaikissa näissä yksinkertaisiin laattoihin on tuotu uutta ilmettä rytmittämällä niitä keskenään. Ladonnassa voi myös sekoittaa erivärisiä laattoja keskenään luoden niiden avulla uuden kuvion.


Luo omat kuviosi


Valmiiden ladontamallien lisäksi voit luoda rohkeasti myös oman kuvion. Monissa laattasarjoissa löytyy eri kokoisia laattoja joita yhdistelemällä saat omannäköisen kuvion. Jos yhdistelet eri laattasarjoja muista tarkistaa, että laatat ovat saman paksuisia keskenään jotta seinästä tulee tasainen. Kovin suuret laatat vaativat kiinnitykseen enemmän laastia joten myös se saattaa kasvattaa laatan paksuutta verrattuna pienempään laattaan.


Ilokseni olen saanut olla mukana toteuttamassa myös rohkeita ja omannäköisiä kylpyhuoneita. Asiakkaan toiveena oli ettei seinällä olisi mitään säännöllistä kuviota.Tässä laatoituksessa yhdistettiin saman valmistajan kahta eri laattasarjaa ja kolmea eri laattakokoa. Luonnostelin ruutupaperille kuvion joka ei toistu säännöllisesti. Valmis seinä on elävä ja taatusti uniikki.


Kylpyhuoneessa on tumma tehostelaattaseinä.

Comments


bottom of page