top of page

Tyylikäs ja toimiva lattiakaivo on kylpyhuoneen viimeinen silaus

Kylpyhuoneen yksi tärkeimmistä osista on lattiakaivo. Se on keskeisellä paikalla suihkussa ja sen toimivuus sekä puhdistettavuus vaikuttavat arjen sujumiseen. Käytännön asioiden lisäksi mielestäni myös sen ulkonäköön on syytä kiinnittää huomiota. Kaivon kannella on vaikutusta kylpyhuoneen kokonaisilmeeseen. Onneksi markkinoilla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, kokoan niitä tähän menemättä kuitenkaan syvemmälle niiden teknisiin ominaisuuksiin.


Unidrain HighLine kulmakaivo

Lattiakaivon valintaan vaikuttaa onko kyseessä uudiskohde, jolloin rajoitteita on vähemmän, tai tehtävän remontin laajuus. Siirretäänkö viemäreitä vai pidetäänkö ne samoilla sijoilla kun ne ovatkin. Lattiakaivon voi sijoittaa myös seinän vierelle, jos viemäriä päätetään siirtää. Tämä mahdollistaa lattian kallistusten tekemisen yhteen suuntaan ja suurempien laattojen käyttämisen.


Mikäli viemäriä ei lähdetä siirtämään on lattiakaivo yleensä keskellä lattiaa tai suoraan suihkun alla. Onneksi tähänkin on nykyään tarjolla runsaasti vaihtoehtoja vanhan muovisen kaivonkannen tilalle.


Lattiakaivot seinän viereen


Seinän viereen asennettavia linjakaivoja valmistavat ainakin Unidrain, Geberit ja Vieser.


Geberitin Cleanline-suihkukouru on myös helppo puhdistaa.

Unidrainin seinän viereen sijoitettavissa linjalattiakaivoissa on kaksi mallistoa, ClassicLine ja HighLine. Näistä alkuperäinen ClassicLine mallisto koostuu kehyksestä ja metallisesta ritilästä johon on kuusi erilaista vaihtoehtoa. HighLine mallistossa ritilä on korvattu yhtenäisellä kannella josta löytyy viisi värivaihtoehtoa sekä Custom-malli joka voidaan laatoittaa valitulla lattialaatalla jolloin lattiakaivo on lähes huomaamaton.


Geberit valmistaa CleanLine-malliston suihkukouruja joita saa useammassa värissä. Uusi CleanLine50- suihkukouru on vain 3 senttimetrin levyinen ja sitä on saatavilla kahdessa värissä.


Vieser Line lattialinjakaivon kansi voidaan laatoittaa samalla materiaalilla kuin lattia jolloin se on huomaamaton. Saatavilla on myös RST-kansi. Vieserin kansi on yhdistettävissä heidän lattiakaivoihinsa joista löytyy myös matala malli jolloin linjakaivojärjestelmän korkeus on vain 90 millimetriä.


Lattiakaivot nurkkaan ja seinälle


Pitkien linjalattiakaivojen lisäksi on saatavilla kulmaan asennettavia malleja.


Unidarinin kulmakaivo on ratkaisu pienempiin tiloihin. Siitä on linjakaivojen tapaan saatavilla ClassicLine ja HighLine mallistot.


Vieser Corner kansi asennetaan Vieserin tavalliseen lattiakaivoon ja se tulee kulmasta noin 38 senttimetriä molempiin suuntiin. Tähän on saatavilla tällä hetkellä kolme värivaihtoehtoa.


Perinteisten lattiaan asennettavien kaivojen lisäksi Geberitillä on olemassa seinämalli johon on saatavilla neljä eri väristä tai laatoitettava etupaneeli.


Geberit seinäkaivo.

Lattiakaivot keskelle lattiaa


Perinteisin sijainti lattiakaivolle on suihkun alla keskemmällä lattiaa. Lattiakaivoihin on saatavilla erilaisia metallisia 20x20 senttimetrisin kokoisia kaivonkansia hyvinkin näyttävillä kuvioinneilla ja eri väreissä. Valikoimaa tarjoaa muun muassa PP-Tuote, Purus, Vieser, Uponor ja Smedbo.Perinteisten metallikansien lisäksi on laatoitettavia kaivon neliökansia kuten Vieser Flip, Purus Tile Insert ja Uponor Drain. Geberitillä on pienempi vain 8x8 senttimetrin kokoinen lattiakaivo suihkulle johon on valittavissa pyöreä tai nelikulmainen design-kansi.


Näyttävän vaihtoehdon suihkun alle saa Vieserin Dot (halkaisija 60 senttimetriä) tai Square (60x60 senttimetriä) kansilla. Kannen voi laatoittaa tai valita öljytystä Kebony-puumateriaalista valmistetun kannen.


Vieser Square kansi Kebony 600 Bali edition

Keskelle lattiaa voi sijoittaa myös Unidrainin ja Geberitin linjakaivot tai Viserin Line kourun ja siihen sopivan kannen.


Unidrainin linjakaivon voi asentaa seinän viereen tai vapaasti lattialle.

Comments


bottom of page